fredag den 11. marts 2011

Bamies i tomatsovs (okra)

Klar til at blive spist
På denne tid af året har vi ikke friske okra, men de kan købes i frossen tilstand i god kvalitet.
Som regl laver jeg okra med kylling eller fisk, nu er det dog fastetid og derfor spiser vi dem som selvstændig ret.

Til 4 portioner skal du bruge

1 kg frossne okra
eddike

1 rødløg fimthakket
200 ml tomatpure
1 spsk tomatkoncentrat
1 grøntsagsboullionterning
 250 ml vand
2 dl olivenolie
salt
peber

De frosne okra dryppes med eddike og tør op ca 6-8 timer.
Dette forhindre at okra'en åbner sig under tilberedning og bliver til en klistret, slimet ret som der ikke er ret mange der har lyst til at spise.

Okra'erne skylles let med vand- så eddiken forsvinder.

rødløg, tomatpure, tomatkoncentrat, grøntsagsboullion, vand, olie og okra blandes i et ildfast fad
sættes i ovnen ved 200 grader og steges i ca 1½ time.

Det hele blandet godt sammen- klar til at komme i ovnen
Rør ca hver ½ time i okra'erne, så de øverste ikke brænder på.
Hvis du skønner at der mangler vand, så hæld lidt mere på.

Serveres med brød, fetaost og salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar