torsdag den 10. marts 2011

No knead bread. Langtidshævet og æltefrit brød.

Der var lovet rusk og regn til dagen efter, så  istedet for at skulle køre til bageren efter brød tænkte jeg, at jeg ville lave et brød efter Jim Lahey's no knead bread opskrift igen. Det er så nemt og smager bare godt. Jeg har lavet basis udgaven uden korn og kerner.

Du skal bruge;

500 gr. hvedemel
1½ tsk salt
1 tsk sukker
1/4  tsk tørgær
400 ml vand.

Bland de tørre ting sammen rør herefter vandet i.
Lad stå mindst 12 timer, tildækket.
Sådan ser dejen ud efter 12 timer

Hæld dejen ud på et stykke meldrysset papir og fold det 8-12 gange ialt, altså 2-3 gange fra hver side.




Vend det om  med foldningen nedad og sæt en skål over.
Lad det stå og efterhæve i 2½ time. Den sidste ½ time tændes for ovnen på 250 grader og dit ildfaste glas-eller, keramikfad  med låg sættes ind i ovnen samtidig til gennemvarmning.
Drys formen med mel og hæld brødet over i den.
(Dejen er ikke en fast klump, som når det bliver æltet. Det er derfor vigtigt at bagepapiret er drysset med rigeligt mel, da dejklumpen ellers ikke slipper, når den skal hældes ned i formen)
Sæt låg på og bag ved 250 grader i ½ time. Herefter sættes temperaturen ned til 220 grader og låget tages af, bag i 15 minutter.
Friskbagt rygende varmt brød. Sprød skorpe- rigtig god smag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar