fredag den 8. april 2011

Bagt aubergine og kartoffel i tomat-feta sovs

Så kom der lidt fornyelse i menyen igen.. Denne ret havde jeg kun hørt om!
-at svigermor lavede, men fordi hun gjorde det, kan den kun have været god.
Den er simpel, men det er nogle gange også ret godt.

4 portioner

4 auberginer
4 store kartofler
½ kg friske tomater, revet eller 2 ds flåede tomater.
1 tsk tomatkoncentrat
1 rødløg, finthakket
150 g feta, smuldret
olivenolie
oregano
peber, (salt)

Start med at skære auberginerne på langs og læg dem i saltet vand i ½ time.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver, gerne på langs, steg dem derefter møre i rigelig olie til de er gennemstegte
Derefter auberginerne, som først skylles for salt og vrides så der ikke er så meget vand på dem.
læg kartofler og de stegte aubergineskiver  på et fedt sugende papir.
Revet tomat og tomatkoncentrat.

Tomat-sovs
Samtidig med at du steger kartofler og auberginer, starter du med at stege løget i en lille gryde.
Når det er blødt, hæld de revet tomater og tomatkoncentrationen i gryden, kryder med peber. Kog ca ½ time. Slut med at krydrer med oregano.( for lang kogetid med oregano, kan gøre at krydderiet får en bitter smag.)


Derefter lægger man i et oliesmut ovnfad et lag kartofler og lidt fetaost, ovenpå et lag auberginer og lidt feta ost.

Så tomatsovsen og slut med resten af fetaosten.
Bag ved 200 gr i ca ½ time.
Klar til ovnen

Salt mængden er afhængig af hvor salt du selv ønsker maden.
Jeg syntes at feta-ost er meget salt og tilstrækkelig til denne ret, men du vil måske have maden mere salt- så put i efter smag.

Man kan også bruge hvidløg, kommen eller andre krydderier som man selv syntes godt om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar