tirsdag den 12. april 2011

Kold kaffe

Freddo cappuccino og Frappe
Kold kaffe bliver drukket i store mængder, i de varme sommermåneder på Kreta.
Der laves mest kold kaffe af enten neskaffe eller espressokaffe.
Ud af disse 2 sorter kaffe laves så alle variationer med sukker, mælk eller smags- sirup' er. Nogle bruger vanilje is i deres kaffe- det kan man helt selv bestemme.

Frappe
Kold kaffe lavet på neskaffe.

Du skal bruge
1 højt glas
2 tsk neskaffe
vand og isterninger

Kom lidt vand i bunden af glasset og pisk det op med en lille el-pisker eller ryst det godt i en meljævner.
Put isterninger i glasset  med kaffen og fyld op med vand.
Hvis du bruger sukker i din kaffe, skal det i sammen med neskaffen og piskes eller rystes på det tidspunkt.
Hvis du bruger mælk i kaffen hældes det over når kaffen er lavet færdig.

Freddo espresso
Kold kaffe lavet på espresso kaffe

Du skal bruge
1 højt glas
1 dobbelt espresso
isterninger
vand
Min fine espresso maskine....

Start med at lave 1 dobbelt espresso-kaffe.
Hvis du bruger sukker opløses det i den varme kaffe.
Køl herefter kaffen med et par isterninger og pisk kaffen med en lille el-pisker eller ryst det godt. Der kommer ikke så meget skum på som med neskaffe.
Fyld på med isterninger og hæld vand i til glasset er fyldt.

Freddo cappuccino

Kold kaffe lavet på espresso kaffe, med pisket kold mælk og kanel.

Du skal bruge
1 højt glas
1 dobbelt espresso
isterninger
vand
mælk
kanel

Start med at lave 1 dobbelt espresso-kaffe
Hvis du bruger sukker, opløses det i den varme kaffe.
Køl kaffen lidt af med et par isterninger og pisk det op med en lille el-pisker eller ryst det godt i en meljævner
Fyld herefter glasset med 3/4 del isterninger og  kaffen.
Pisket mælk

Mælken skal have mindst 3,5% fedtprocent for at kunne piskes op og den skal være meget kold, ellers lykkes det ikke.
Top kaffen med den piskede mælk og drys med kanel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar