mandag den 5. november 2012

Squash-frikadeller (Kolokithiakeftedes)


En klassiker indenfor græske mezes.
Normalt bruger man almindelig gul ost i squash-frikadeller, men jeg havde kun feta hjemme.
Det kom de til at smage rigtig godt af, selvom det gav lidt problemer med vandindholdet i squashene. Feta'ens saltindhold fik vand-udtræksprocessen til at fortsætte, også selvom de revede squash var afdryppet i over ½ time. Men så fik de et sidste klem inden de kom på stegepanden.

Jeg brugte, til ca 15 frikardeller

1 kg squash revet
1 rødløg revet fint
50 gr feta, revet
2æg
100gr rasp

Lidt salt
olie til stegning

Hvis man vil krydre med bredbladet persille el mynte, giver det en også god smag.

Squashene rives og drysses med lidt salt og afdryppes i ½ time eller mere...
Blandes med de øvrige ingredienser.
Formes til flade frikadeller og steges i varm olie.
Serveres varme, gerne sammen med andre småretter og især en tomat salat smager godt til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar