mandag den 28. november 2011

Kalamaria

Hvis du nogensinde har spist friske stegte kalamari'er, ved du hvordan de skal smage!
Ikke som de såkaldte frosne blæksprutteringe..
Det er igen en næsten ikke opskrift, som stegte fisk- men kan måske bruges til inspiration!

til 4 personer
1½  kalamari pr person.
ca 1 spsk natron
mel
olie
citron
salt

Rens for blæk og den gennemsigtige streng fjernes.
Kroppen skæres i ca 2 cm tykke skiver- hoved og ben kan deles i 2 stykker.

Gnides med soda- på dansk natron, og ligger i mindst 20 min.
Skylles og vendes i mel og steges i en olie efter eget valg.

Klem lidt frisk citronsaft hen over de stegte kalamari'er og drys med lidt salt.
Det er lidt tung spise, så jeg syntes de skal severes med en god salat til. Eller lav en mindre portion og server dem sammen med andre små fiskeretter.

3 kommentarer:

  1. Jeg elsker blæksprutteringe, Jeg bliver nødt til at spørge hvad natronen gør, da du nærmest ligger den iblød og skyller det af igen ?
    normalt giver natron sprødhed i forbindelse med en dej, men denne fremgangsmåde er jeg nysgerrig for at vide hvad det gør ?

    SvarSlet
  2. Hej Kristina
    Natron gør at de bliver sprøde, som du selv skriver. Selv om man skyller det af igen!
    Det er et tip fra en kok her fra øen!
    Mange hilsner
    Lisbeth

    SvarSlet
  3. Ok mange tak for tippet, det må jeg prøve næste gang, Jeg har lige lavet majs friteret blæksprutte, de var gode og sprøde, dog uden natron :o)

    SvarSlet