tirsdag den 11. oktober 2011

Grønne oliven

Grønne oliven i citronsyre.

Det er en tradition at min mand laver de grønne oliven, som jeg laver forskellige rette med, bla blæksprutte med olivensovs.

Hvis man er på ferie, her eller andre steder hvor man høster oliven i oktober, kan de købes på torvet, eller man kan samle dem selv hos en olivenbonde. (Spørg om lov først, og især om de er sprøjtet..det er ikke så godt at få med i maden.)

Fyld en plasticbeholder op med skyllede oliven.
Her har vi ca. 2 kg.
Put i 5 tsk salt og 5 tsk citronsyre i.

Fyld vand i, så alt er dækket.
Ja, så skal de bare stå mørkt i ca 6 mdr og derefter er de klar til brug.

2 kommentarer:

  1. HAr lige et spoergsmaal skal det vaere plast beholder, hvad hvis den er af glas?

    SvarSlet
  2. Hej Lone
    Det er helt sikkert bedre med glas beholder- de kan steriliseres og genbruges. Det er ikke mig der laver dem, så mon ikke det er en gammel vane....
    Knus Lisbeth

    SvarSlet