onsdag den 30. november 2011

Kikærte suppe

 Hvis du kan li' smagen af kikærter, er denne suppe velsmagende og meget enkel at lave.

4 personer:
ca 250 gr tørrede kikærter lægges i blød i ca 12-14 timer. Man kan opløse en spsk natron i vandet, så bliver ærterne lidt lettere at koge møre og hvis man ellers har tendens til luft i maven, efter den slags mad, bliver det heller ikke så slemt.
Husk at skylle ærterne fri for natron før kogning, da de ellers bare smatter ud!

3-4 ltr vand
1 løg, groft hakket
1 glas olivenolie
1 spsk tomat koncentrat
salt
citronsaft

Put kikærterne op i de kogende vand, sammen med det grofthakket løg.
Kog til kikærterne er møre, ca 1 time- hvis du har haft natron i vandet nedsættes kogetiden. Tjek dem efter ½ time.

Herefter tilsættes olivenolien og tomatkoncentrat og kog yderliger 15 min. Kryder med salt.

Ved servering dryp citronsaft i.

Man kan også tilsætte et lille glas ris, når ærterne er kogt møre- så får suppen mere fyld.
Til suppen kan du servere en tallerken med forskellige ting- her ræddiker, rødløg og saltede oliven.
Man kan også bruge feta ost, syltede grønne pebre, fisk fra konserves.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar