tirsdag den 6. december 2011

Juvalaki


Juvalaki er kødbollesuppe, rigtig godt til kølige dage.

Til 4 pers

400gr hakket kød- eget valg, jeg bruger halvt svine- halvt kalvekød.
2 spsk hakket persille
1 spsk oregano
1 dl ris
1 løg fint hakket
olivenolie
salt peber

1 grøntsagsterning
2-3 spsk margarine eller smagsneutal olie
1 æg
Saften af 1 citron- Start med saften af ½ citron og smag til hvor surt du kan lide det. Citronerne på Kreta er ikke så syrlige, så jeg bruger forholdsvis meget citronsaft.


Bland kød, persille, oregano, løg, ris og olivenolie sammen. Kryder med salt og peber. Brug lidt tid på at ælte køddejen, det blir bedre!
Form kødboller med en ske og hånden.

I en stor gryde koges 3-4 liter vand op. i Vandet opløses en grøntsagsterning og margarinen (olien). Når Vandet koger kommes kødbollerne i en ad gangen.
Kog i 30 min.

Pisk først æggehviden hvid, derefter piskes blommen i og tilslut citronsaft. Rag lidt af vandet fra kødbollerne over i æggeblandingen, før du blander det hele i gryden. På den måde undgår man at ægget bliver til strimler i det kogende vand. Giv et opkog.
Serveres med et godt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar