torsdag den 15. december 2011

No knead bread med rugmel

Jeg ville gerne have kunne kalde det for rugbrød, men farven og smagen blev ikke helt til et klassisk rugbrød.
Det smager godt og jeg vil næste gang prøve at mindske hvedemelsmængden og se om det bliver godt.
Den eneste forskel på dette og de andre brød jeg laver på denne måde, er gærmængden som er een hel theske.
Derudover blev det mere flydende så i stedet for at blive foldet og efterhæve, kom det direkte over i den varme bageform.

Du skal bruge:

300 gr rugmel
200 gr hvedemel
1 teske tørgær
1½ teske salt
1 teske sukker
ca 350 ml vand
Sådan ser dejen ud efter 18 timer

Bland alle de tørre dele sammmen og rør herefter vandet i.
Lad stå med låg mindst 18 timer.

Varm det ildfaste fad op i ovnen og drys det med mel før dejen hældes over i.
Bag med låg ½ time ved 250 grader og 15 min ved 220 gr uden låg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar