mandag den 26. december 2011

Fyldt Kylling

Denne fyldte kylling er julemad i vores familie.
Vi spiser den traditionelt den 25 december, sammen med en hel masse anden god mad, dette er een af hovedretterne.

Du skal bruge til ca 6 personer.

1 stor landkylling

Fyldet
500gr hakket kød, gerne halvt kalve-svinekød
½ glas olivenolie
1 spsk animalsk fedt
Indmad fra kyllingen
1 ltr klar hønsekødssuppe og afkoget fra indmaden.

10 kastanier
150 gr pinjekerner
3 håndfulde små sorte rosiner
ca 100 gr rå ris - ( denne mængde kan du regulere afhængig af, hvor meget du tror der spises)
saften af 1-3 citroner
salt

Start med at koge indmaden, kråse-lever-hjerte mørt. Si vandet og hak indmaden i små stykker. (Kog gerne halsen med, den skal dog ikke hakkes)
Kog Kastanierne i ca 10 min. Pil og hak dem groft.
Skær et kryds i kastanierne før du koger dem, så er det lettere at få skallen og hinden af.


I en gryde brunes det hakkede kød i olivenolien og fedtstoffet.
Kom det hakkede indmad i.
Herefter kastanjerne, pinekernerne og rosinerne.
Kryder med salt.
Steg i ca 15 min.

Herefter kommes risene i og 2-3 dl af hønsekødssuppen.
Rør godt og hele tiden kom mere suppe på efterhånden indtil risene er kogt, ca 15 min.
Gem 2-3 dl suppe eller afkog.

Fyld kyllingen halvt op med fyldet, gnid den med salt og lig den med brystet nedad.
Resten af fyldet ligges ved siden af samlet, så det ikke bliver tørt. Steges i en forvarmet oven på 200gr.
Dryp med citronsaft. Hvis du ikke vil have det meget syrligt, brug kun saften af 1 citron.
Hæld lidt suppe på og spæd til undervejs.
Efter ca 45 min vendes kyllingen så brystet er opad. Steg ca 45 min med brystet opad, dryp med suppe.
Rør i fyldet ca hver ½ time og hæld mere suppe på så det ikke brænder på.

Denne ret kan udemærket spises udenfor julesæsonnen.
Serveres med en god salat efter eget valg- og et godt brød til.
Til juledag her, får vi sammen med denne ret, forskellige variationer af svinekød, lammekoteletter, kødpier , salater, tzaziki stort set alt hvad man kan tænke sig...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar