søndag den 8. maj 2011

Langtidsstegt kanin ( Tsigariasto)

Kaninkød har ikke særlig høj fedtprocent og efter min mening, smager det meget bedre end kyllingekød, men det kan selvfølgelig have noget at gøre med produktionsmetoderne....

4 portioner
1 kanin ( 1 kg eller lidt større), skåret i portionsstørrelse.

1 rødløg, skåret i toppen
salt, peber
olivenolie 1-2 dl
1 glas vin.

I en gryde med tætsluttende låg, hældes først olivenolien, så kaninstykkerne, drys med salt og peber og læg rødløget ved. Tænd på 2 hvis din kogeplade går til 6. Min går til 9 så jeg tænder på 3.

Efter ca ½ time skal der gerne være lidt gang i gryden, rør herefter rundt ca hver 15 min. Sørg for at låget slutter tæt.
Hvis kaninkødet ikke afgiver noget vand, kan man hælde 2 cl vand ved.
Bliv ved indtil kød'et er mørt. ( 2½-3 timer)
Når det er mørt skrues op for varmen og hæld vinen på, kog op. Sluk.
 Klar til servering.
Græsk salat med misitraost, olie -eddike dressing.

Serveres med en frisk salat, stegte kartofler og brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar