mandag den 2. maj 2011

Fårekøds pilafi.

Pilaf er traditionelt en ret man får serveret til bryllupper i Chania- delen af Kreta. Den er da dog lavet på både fårekød og høne.
Til almindelig ''søndags'' mad har jeg dog kun anvendt en slags kød, denne gang fårekød.
Denne ret er meget enkel og velsmagende.

Til 4 personer;
Man vasker altid køddet her på Kreta, for benstumper, hår og andet..

ca 1½ kg fårekød med ben
1 rødløg
olivenolie
citron
salt og peber
ris til pilaf (risottoris)

Jeg har en trykkoger!
Den nedsætter kogetiden meget, når det gælder fåre-hønse og oksekød der skal være mørt.
Hvis man ikke har en sådan, må man selvfølgelig koge i almindelig gryde. Kogetiden kan være op til 4 timer, men tjek om køddet er mørt, og sørgfor at der hele tiden er vand nok, så det dækker køddet.
Med en trykkoger tager det ca. 45 min til 1 time at få kødet mørt.

Put køddet i gryden sammen med et rødløg der er skåret i toppen, lidt olivenolie, salt og vand så det dækker.
Kog til mørt.
Køddet tages fra og kødboullionen sies. (smag om det er salt nok, ellers tilsæt ekstra)

I en gryde hældes lidt olivenolie i, det varmes op og risene steges i det ganske kort.
Spæd derefter boullionvand i gryden, lidt ad gangen så risene kan suge væsken herfra. Bliv ved indtil risene er møre.
Tilslut puttes saften af ca 1-2 citron i pilafien og en lille smule olivenolie eller smør. (Jeg bruger fedtet fra stakka- der er baseret på fåre og gedemælk)
Det kogte fårekød

Server risene sammen med det kogte kød på en sidetallerken og en salat til.
Her en salat lavet af; skrællet agurker, tomat, forårsløg, dild og grønne salat blade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar