mandag den 23. maj 2011

Lam med artiskokker

Friske artiskokker- kræver noget arbejde, men de smager rigtig godt.
Jeg havde både den lokale form for artiskokker, dem med torne og de kultiverede.
Der er mere smag i den vilde form.

4 portioner;
1,5 kg lammekød, skåret i portionsstørrelse
4 artiskokker pr person
olivenolie
salt, peber
citron, saften af ca 2-3 citroner.

Rens artiskokkerne så kun bunden er tilbage. Gnid dem med lidt citronsaft og læg dem i vand, indtil de skal bruges.
I et ovnfst fad lægges artiskokbundene henover lammekød'et.

Kryder med salt og peber. Hæld vand på ca 1ltr og 2 dl olivenolie samt citronsaften. Vær opmærksom på at citronerne ikke er så syrlige her på Kreta som dem man køber i Danmark.
Bages i ovnen ved 200gr i ca 2 timer eller indtil kød'et er mørt.
Serveres med pomfritter eller ovnstegte kartofler, salat og brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar