fredag den 13. maj 2011

Moussaka

Min svigermor lavede altid sin rigtig gode moussaka med oliestegte grøntsager. Men det var lidt tung spise og tager ret lang tid at stå og stege alle grøntsagsskiverne, så jeg pensler dem og bager dem i ovnen. Retten bliver da også lidt lettere..

Til 4 portioner skal du bruge

4-5 store kartofler
4-5 mellemstore squash
4-5 auberginer
olie til pensling

300g hakket kød (gerne okse- el kalv-svin el lam)
1 spsk tomatkoncentrat
olivenolie
salt peber

revet ost

oste sovs
150 g revet ost der kan smelte
½ ltr mælk
2 spsk mel
3 æg
1 dl olivenolie
(salt hvis osten er usaltet)

Start med at skære alle grøntsagerne i ca 1½ cm tykke skiver, på den lange led.
Pensel dem med olie og bag i ovnen. Brug gerne varmluft, så kan du have flere plader inde i ovnen ad gangen. 20-30 min ved 180 varmluft ellers 200gr almindelig ovnvarme.

Varm olie op i en gryde og kom det hakkede kød i. Brun det og ha' derefter salt og tomatkoncentrat i og ca ½ ltr vand. Kog vandt ind- sluk for pladen.

Ostesovs
varm olien op, put melet i og derefter lidt mælk. Pisk godt til tykner, ha derefter lidt mælk i ad gangen og kog til sovsen tykner hver gang. Pisk hele tiden, da det ellers brænder på.
Ha' derefter osten i og tag gryden af varmen. pisk de 3 æg i sovsen, når det er afkølet lidt.

Mousakkaen laves ved at lægge et lag grøntsager i bunden af et ovnfast fad, derefter lidt kød og drys med lidt ost- gentag til alle grøntsager er brugt.

Top med oste sovsen.
Bages i 45 min i en forvarmet ovn på 200 gr.
Salat er altid godt til..og brød!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar