onsdag den 4. maj 2011

Langtidsstegt gedekød

Da man højst sansynlig ikke kan købe gedekød på ethvert gadehjørne i Danmark, kan man selvfølgelig sagtens anvende lammekød.
Derfor er denne ret lagt ind under etiketten 'Lam'.

Du skal bruge;
6 portioner.

3kg lam- eller gedekød.
1 stor moden tomat i skiver
½ hvidløg, gerne mere hvis man kan lide hvidløg
3 spsk stakka (fedtet fra fåre-gedemælk)- eller olivenolie
salt og peber

bagepapir

Rens og skær kød'et i portionsstørrelser.
I bunden af bradepanden lægges 2 store stykker bagepapir, på hver sin led så det kan foldes over kødstykkerne.
Læg kødstykkerne i bradepanden, gnid det med salt og peber.
Læg hvidløg ind imellem kødstykkerne.
Top med tomat skiver og stakka (eller olivenolie)
Luk bagepapiret tæt om kødstykkerne og hæft med kødnåle.

Sæt nederst i en forvarmet ovn, ca 2 timer ved 200 gr. ( mærk med en gaffel om det er mørt, hvis ikke; luk papiret til igen og steg 15-20 min. mere)
Åben papiret og lad kødstykkerne brune, ca ½ time ved 200 gr.
Denne stegemetode giver meget mørt og saftigt kød.

Serveres med salat, brød, stegte kartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar