søndag den 25. november 2012

Landpølse med ovnstegte grøntsager


Kvaliteten af kød og især ex pølser bliver bedre, des længere man kommer væk fra storbyområdet. I Chania og måske især supermarkederne har efter min erfaring den ringeste kvalitet kød, men lokale slagtere i mindre landsbyer, opper sig når det gælder kvalitet. Så når vi er på tur går turen som regl inden om en lille slagter- og det kan anbefales...

Disse landpølser, fra en af slagteren i Kalyves, smagte ikke kun af et eller andet stækt krydderi, men af en god blanding af frisk kød og tilpas krydderet.

De blev stegt sammen med forskellige grøntsager i et keramik fad og blev rigtig gode.

Man kan hvis man ikke syntes det skal blandes sammen, sagtens stege det hver for sig.

Grøntsagerne kan varieres alt efter hvad du har hjemme.. Her er brugt:

Rødbeder
Kartofler
Rødløg
Gulerødder
(squass, selleriknold, sødekartofler, hvidløg og andet kan blandes i)

Olivenolie
Frisk oregano og rosmarin
Peber

Hvis ikke landpølserne steges med skal det krydres med salt.

Alle grøntsager skrælles og skæres i små terninger.
Blandes med olivenolie og krydderier
Bages i det keramiske fad med låg ca 20 min alene. Derefter kommes landpølsene med og bages 30-35 min mere uden låg.
Vend pølsene et par gange under processen.

Grøntsagsblandingen kan sagtens spises som vegetar ret alene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar