tirsdag den 8. marts 2011

Fårekødssuppe

Til kolde blæsende dage, er det bedste jeg kan få, en god suppe.
Denne suppe er meget smagfuld- og med masser af gode grøntsager til.

Til suppen skal du bruge;
1½ kg fårekød med ben
olivenolie
1 rødløg, skåret i toppen
salt
Vask kødet, fjern små benrester og hår.


toppen af en selleri, skåret i 15 cm lange stykker
6 små gulerødder
3 kartofler

1 spsk tomatkoncentrat
1 lille håndfuld pastaris

citronsaft

Læg køddet i en gryde dæk med vand, derudover olivenolie, salt og rødløg i gryden. Hvis du har en trykkoger tager det max 1 time, i almindelig gryde 4-5 timer.

I en anden gryde koges grøntsagerne møre.
Det tager ca 1 time at få selleritoppen mør,  derfor deler jeg ikke gulerødder og kartofter i mindre stykker.
Gem grøntsagsvandet til suppen.

Når kødet er mørt tages det op ad gryden.Grøntsagsvandet blandes sammen med kødfonden, si det for benstuper og løgrester.
Pastaris og tomatkoncentrat kommes i og koger ca 20 min eller til pastaris er færdigkogt.

Hvis ikke du har pastaris kan alm ris bruges.
Kød og grøntsager lægges på et fad.

Suppen serveres for sig og kød og grøntsager på en sidetallerken..
Det smager godt at putte lidt citronsaft i suppen.

Hertil kan man servere brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar