tirsdag den 29. maj 2012

Små skinke-ostepier


Disse små skinke-oste pier kan varieres i det uendelige, de kan bruges som snack eller som en del af forskellige mezes, som grækerne gerne drikker ouzo til.

Jeg har brugt;

1 pakke færdig filodej- til pier

200gr ost 'graviere', kan erstattes med emmentaler
6 skiver kogt pålægs skinke
2 tomater
salt
olie
Kryder med evt basilikum eller oregano

Tomaterne finthakkes og ligges i en si med lidt salt, ca 1 times tid så vandet kan dryppe af.
Osten rives groft
Skinken skæres i små terninger.
Alt blandes sammen.

Filodejen, som er store firkanter halveres. Smør med olie og læg sammen så det bliver aflangt. ½ plade ad gangen.
En spiseskefuld fyld lægges på i den ene ende af filodejen. Denne foldes så det bliver til en trekant hvor der ikke er åbninger, så fyldet kan komme ud.

Læg alle filotrekanter på et bagepapir på bagepladen og bag i ovnen ved 180 gr til gyldne ca 25 min.
De kan varmes dagen efter, så bliver filodejen sprød igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar