mandag den 4. juni 2012

Tomatsuppe med basilikum


Jeg havde en rest hønsekødsboullion og en bunke gode tomater- og så havde min mand lige plantet årest basilikum, så igang med en god tomatsuppe.

Jeg brugte:
ca 4 portioner.
1 ltr hønskekødsboullion
1 kg tomater
2 gulerødder
1 løg
3 fed hvidløg ( mere efter smag)
1-2 kvist basilikum- og 4små kviste til at at drysse på suppen ved servering.
salt, peber
Hvis man vil have tomatsuppen mere mørkerød, kan man bruge 1 spsk tomat koncentrat.

Tomaterne rives- skindet kasseres. Hak basilikum lidt.
Gulerødderne skæres i skiver, løget fint hakkes ligeledes hvidløgene.
Alt koges til mørt i hønsekødsboullionen.

Når mørt blendes det enten med stavblender eller i en almindelig blender.

Serveres rygende varm med landbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar