fredag den 11. maj 2012

Squass og kartoffel pita.


En venindes svigermor laver denne ret, med variation af indhold. Men jeg ville prøve at lave den mest klassiske, vel vidende at min mand ikke syntes om squass+kartoffel bagt med ost.
Den spises som hovedret og mætter ganske godt.

Til 4 personer;

6 squass, mellemstore- helst uden store kerner
4 kartofler, mellem store
½ kop mel

Her bruges 2 forskellige hvide frisk ostetyper;

2 kopper anthotiro (ricotta kan erstatte denne)
1 kop Misitra ( kan erstattes med parmasan)

2spsk mynteblade, finthakket
½-1 kop vand
evt peber
olivenolie
Man kan enten vælge at rive squass og kartoflerne groft eller skære dem i tynde skiver.
Ost- mynte-peber blandes. Vær opmærksom på at ostene er salte og derfor er yderligere salt ikke nødvendigt.

Bland kartofler-og squass med mel og læg et lag kartofler i et smurt ildfast fad. Et lag med ost og herefter et lag med squass og slut med et lag ost.
Hvis du vælger at rive grøntsagerne, blandes det hele sammen og lægges i et ildfast fad.

Vandet skal tilsættes lidt ad gangen- start med ½ kop og vær opmærksom på at squass indeholder meget væske.
Bages ved 200gr i 1 time og 20 min ca.
Jeg lagde et fugtig stykke bagepapir over for ikke at få en al for mørk overflade. Krøl bagepapir under rindende vand og glat ud- herefter ovenpå grøntsagerne.

Retten kaldes også Boureki- det er som tidligere nævnt lidt afhængig af om der er dejlåg på eller ej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar