mandag den 13. februar 2012

Kalvekød med ærter og gulerødder.

En dejlig vinterret, med flotte farver og god kraftig smag.

Du skal bruge
4 pers:
1 kg kalvekød uden ben
1 rødløg, skåret i toppen
olivenolie
1 glas kraftig rødvin eller sherry
salt peber
1 spsk tomat koncentrat
250 ml tomat juice
450 gr små grønne ærter
3-4 gulerødder
Kødet skæres i lidt store terninger

I gryden svitses kalvekødet let, krydres med salt og peber put løget i og vinen hældes på. Kog ca 5 min. Herefter hældes vand på til kødet er dækket. Kog til mørt.
Da jeg koger kalvekødet i en trykkoger ( ½ time), koger jeg gulerødderne møre i en gryde for sig.

Når kødet er mørt, sies vandet for proteinrester og derefter hældes tomatjuice, tomat koncentrat, ærter og gulerødder i. Kog til tykner ca 15-20 min.
Smag til med salt.
Til denne ret serveres en god salat evt.Græsk vintersalat og brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar