lørdag den 18. februar 2012

Æblekage

En frisk æblekage meget hurtig at lave og dejlig smag.
Du skal bruge;

½ kop olivenolie
3/4 kop sukker
3 æg
1 tsk kannel
2 spsk finthakket mynte
½ tsk natron
1 spsk bagepulver
3 kopper mel
3 store æbler, revet

Pisk sukker og olivenolie godt sammen. Pisk derefter æggeblommerne i og rør derefter mel blandet med bagepulver, natron, kanel og myntebladene i. (Hvis man ikke kan få mynteblade, kan lidt revet citronskal af 1 usprøjtet citron bruges). Herefter røres de revet æbler i.
Alt blandes godt. Æggehviderne piskes stive og vendes i blandingen. Put alt i et smurt ildfast fad.
Bages i en forvarmet ovn i ca 50 min på 180 gr.

Hvor stor skal koppen være...? Jeg vil tro at i en alm kop er der plads til ca 150 ml vand, men det vigtige er, at du bruger den samme størrelse kop til olie,sukker og mel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar