mandag den 23. januar 2012

Lam med artiskokker

Det er ikke helt sæson for friske artiskokker endnu, men man købe dem frosne. Smagen er selvfølgelig ikke den samme, men det går. Arbejdet er tilgengæld meget lettere- bare at åbne en pose, frem for at rengøre dem selv.

Til 6 personer
2½ kg lam eller gedekød, skåret i portionsstørrelse.
1 kg frosne artiskokker
olivenolie
salt peber
citronsaft af ca 2 citroner, afhængig af hvor syrlig du vil have det.
Bare for at vise artiskokkerne..kan ikke anbefales at lægge dem øverst, da de klistre fast til kødet når de er frosne!

Jeg vasker kødet for bensplinter og andre urenheder under rindende vand.
I et stort ildfast fad lægges de frosne artiskokker, herefter kødet ovenpå og kryder med salt og peber.
Hæld lidt vand og ca 2 dl olivenolie på.

Steg til kødet er mørt i ca 2 timer.
Efter 1 time hældes saften af citronerne henover. vend kødet et par gange under stegningen.
Du kan også stege kartofler i samme fad.
Serveres med brød og salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar