onsdag den 4. januar 2012

Klipfisk med tomatsovs, Plaki


Du kan bruge anden frisk fisk til denne ret.

Til ca 6 personer.
1 saltet torsk. Udvandes over 2 dage.
Fisken ligges i en stor beholder og fyldes med vand. Vandet skiftes mindst 3 gange pr dag, gerne mere.
Herefter skæres den i potionsstørrelser.

6-8 store kartofler skrællet og skåret i både.
½kg løg, gerne rødløg.
Tomat sovs af 5 store tomater revet, eller færdig på flaske.
2 friske tomater skåret i  tykke skiver.
Olivenolie
Persille, grofthakket.
Peber.
Hvis du bruger anden fisk skal den også krydres med salt.

I et ildfast fad ligges kartoflerne sammen med olivenolie. Bag i oven ved 200 gr til næsten møre ca 40 min.
Samtidig laves sovsen. Skær løgene i ringe ikke for tykke skiver, steg dem i en gryde til de er bløde og hæld herefter tomatsovsen- de revet tomater på og kog til der er meget lidt vædske tilbage.
Blad det hakkede persille i.

Over kartoflerne ligges torskestykkerne, herefter tomatsovsen og på hver fiskestykke en skive tomat.
Bages i ovnen til fisken er mør- ca 20 min, afhængig af hvor tykke skiver fisken er. Tomat skiverne må gerne være bagte.

Serveres med brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar