mandag den 9. januar 2012

Spinat-fritter.


Denne opskrift har jeg fået af Irske Susanna, der laver rigtig god græsk mad, på sin resturant 'Portes' i den gamle by i Chania.
Man kan ikke spise en bunke af dem, så de kan bedst bruges som en del af mange småretter. Beregn 1-2 pr person.

Du skal bruge;
ca 20 stk

1kg frisk spinat
1 revet løg
2 æg
200gr feta
Mynte blade, et bundt finthakket
peber
Mel. (Brug højst 3 spsk- hvis dejen ikke hænger sammen, så brug mere ost af en anden hvid friskost, her Misitra.

Spinaten skylles, hakkes fint og vrides med en lille smule salt, fri for vand. (pas på med salten pga fetaostens saltindhold.)
Feta'en smuldres eller rives på den grove side af et rivejerne, blandes med spinat, løg, mynte, æg og peber. Røres til en sammen hængende dej.
Stil koldt 1 times tid så dejen kan samle sig.
Form spinaten til flade frikardeller, vend i mel og steg i olie indtil gylden på ydersiden.

Server gerne andre småretter, salat og evt en kødret sammen med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar