onsdag den 14. marts 2012

Champignons pita

Pita eller boureki..I min græske familie betyder boureki kun een ting, nemlig en indbagt blanding af squass, kartofler og ost, mens jeg kan se, at andre kalder alt indbagt for boureki eller alt indbagt for pita... så same, same - and no problem.

Til denne pita har jeg brugt;
til ca 4 pers, hvis der serveres salat til.

½ kg champignon, skåret i skiver
1 lille rødløg skåret i tynde skiver
ca 150 gr revet ost, af en type der kan smelte
100ml vand eller mælk
1 spsk mel
salt, peber
2 spsk olivenolie

færdig lavet butterdej, en stor plade ( 4-6 små plader)
1 lille æg til pensling.

Start med at stege champignon i lidt olie, når de har afgivet lidt væske steges løgene med. Kryder med salt og peber.
En jævning af vand( mælk) og mel rystes sammen og hældes over de møre champignons og løg. Tag blandingen af varmen.

I et smurt ildfast tærtefad lægges en bund af butterdej, kanterne skal være dækket med dej. Herefter champinons fyldet og derefter drysses med ost. 
Ovenpå lægges endnu et lag buttterdej og kanterne lukkes til. Prik lidt med en gaffel og smør med pisket æg. Skær let i det øverste lag butterdej, så stykkerne fremgår.

Hvid ikke du vil bruge butterdej, kan filodej sagtens bruges. Ha' 2 lag nederts og 2 lag ovenpå champignon fyldet. Pensel med smør imellem hvert lag.

Bages midt i ovnen ved 200gr i ca 25 min- eller indtil gylden
Med butterdej, er det en lidt tung ret, så en god salat serveret til er dejligt.
Butterdej på græsk hedder sfoliata og købes frossen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar