mandag den 19. marts 2012

Arabisk pita med falafel

I Chania er der en falafelbar... Og der var jeg, sammen med et par venner, gået ind for at spise et pitabrød med falafel.
Det var rigtig godt!
Du skal - kan lave  pitabrød, falafel, hummus og hvidkålsalat selv til denne pita.

Pitabrød kan man købe færdiglavet, men man kan også bage dem selv.
 til 6 brød brugte jeg;

300gr mel
1dl lunkent vand
30 gr gær
1 ts salt
1 ts sukker
2 spsk olivenolie

Rør vand med gær og derefter mel,sukker, salt og olie.
Ælt godt. Stil til hævning 1 times tid.
Rul ud til runde pitabrød. Her er de lavet meget tynde og store.
Bag i ca 4 min ved 270gr forvarmet ovn. (de skal lige puffe op)
De puffer op, så man kan med fordel vente med at bruge dem til de er faldet lidt sammen igen.
Hvis de skal varmes senere, kan man stege dem i lidt olie på en pande.

Falafel eller kikærtefrikadeller
Jeg har før skrevet om kikærter her på bloggen, men fik et tip af en ven, om at man for at undgå, at de smuldre under stegningen kan bruge kikærterne rå. Jeg tror også at hviletiden, efter kikærterne er rørt sammen, i køleskab betyder en del. 
Denne gang var der næsten ingen smulder i panden efter stegningen.

du kan bruge; (ca 20 små)
2 dl kikærter
et rødløg finthakket
1 spsk mel
en æggeblomme
2 spsk fennikel top- eller persille
salt og peber

Olie til stegning

Kikærterne lægges i blød i mindst 12 timer. Man kan sikkert bruge kikærter fra konserves, hvis det letter arbejdet for en.
Blendes til fin konsistens og røres med resten af ingredienserne.
Lad dejen hvile mindst 2 timer.
Form som flade frikadeller og steg i rigeligt olie.

Hvidkålsalat
Snit hvidkålen meget fint kram det med fingerne, så det bliver blødt.
Dress med olie- eddike i forholdet 3 til 1.

Hummus
Se opskriften HER

Arabisk pita

Et pita brød smøres med hummus, derefter et lag hvidkålsalt læg 2-3-4 falafler, på efter appetit.
Rul sammen evt i et stykke bagepair, hvis du hellere vil holde på det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar