Stifado som svigemor lavede det..Man kan vælge en anden kød type efter smag. Helt klassisk er retten lavet med harekød, men det er ret svært at få her.
Du skal bruge
4 personer:
1Kanin (ca 1 kg- med hoved)
½ kg små løg+ 1 mellemstort løg
1 helt hvidløg
1 stang kanel
3 hele nelliker (eftersmag- men de giver ret meget smag, så jeg syntes ikke de skal overdrives)
2 laurbærblade
salt-peber
1 glas vin
olivenolie
4-5 store glas vand
1 spsk tomat koncentrat udrørt i et stort glas vand
Start med at rense løg og hvidløg- også selvom de først skal i retten til sidst, men det tager sin tid.
Kaninen renses og skæres i portions størrelser.
Put olivenolien i en gryde sammen med kaninstykkerne og et mellemstort løg der er skåret i toppen.
Tænd på høj varme og brun kødet.
Herefter krydres kødet med kanelstangen, laurbærbladet, nellikkerne, salt og peber. Vinen hældes ved- dæmp varmen og kog ca 15 min.
Hæld herefter 1-2 glas vand ved og kog med låg.
Du skal hele tiden holde øje med at der er vand i gryden, men kødet bliver bedst hvis ikke du hælder al vandet i fra starten- og tager 1 glas ad gangen.
Skal koge ca 45 min eller til kødet er mørt.
Herefter hældes tomat koncentrat med vand i gryden og de rensede løg- og hvidløg.
Kog løgene til de er møre, alt efter størrelse- ca 20 min.
Stifado serveres gerne med stegte kartofler, stegte grønne pebre, en salat og brød til!
torsdag den 6. oktober 2011
søndag den 2. oktober 2011
Fyldte peberfrugter
Fyldte peberfrugter kan vist ikke kaldes en opskrift- men lidt inspiration til små forretter.
Du skal bruge:
4 personer
4 røde aflange peberfruger
ca 100gr feta ost, smuldret
lidt olivenolie
Fyld det smuldret feta ost i peberfrugterne, sæt dem i en forvarmet ovn 200gr, og bag dem indtil peberfrugterne er gyldne, ca 45 min.
Peberfrugterne kan serveres til forskellige kødretter- eller sammen med andre småretter.
Du skal bruge:
4 personer
4 røde aflange peberfruger
ca 100gr feta ost, smuldret
lidt olivenolie
Fyld det smuldret feta ost i peberfrugterne, sæt dem i en forvarmet ovn 200gr, og bag dem indtil peberfrugterne er gyldne, ca 45 min.
Peberfrugterne kan serveres til forskellige kødretter- eller sammen med andre småretter.
torsdag den 22. september 2011
Vinter -figner
Kan være de ikke helt 'holder' til vinter.. |
1kg friske figner
1kg sukker ( ifølge opskriften- men jeg bruger den halve mængde)
1 usprøjtet citron
Skyl fignerne og put dem i en dyb pande.
Skær citronen i mindre skiver. Læg dem henover.
Drys sukkeret over og tænd for svag varme.
Skal simre ca 45 min. Sukkeret smelter langsomt og fignerne suger af sukkerlagen.
Man kan hælde cognag over, når de er lagt i glasset- hvis man vil have det!
Smager godt til is, ost og bare som ske frugt.
onsdag den 14. september 2011
Stifado
Stifado af kalvekød i ovn
Du skal bruge:
(4 portioner)
600-700gr kalvekød skåret i terninger
½kg små løg renset(jeg bruger rødløg)
4 fed hvidløg
1glas olivenolie
1glas sherry eller portvin (den kretensiske rødvin har nærmest sherry/portvin smag)
1 stang kanel
1 laurbærblad
2 hele nelliker
1 spsk eddike
salt,peber
Kartofler
I et ildfast fad med låg lægges løg, hvidløg, kød. Kryder med salt og peber. Hæld vin, eddike og olie over og læg laurbærbladet, kanelstangen og de 2 hele nelliker ved.
Steges i 2 timer ved 200 grader på nederste rille med låg.
Der skal ikke vand ved, og man skal ikke kigge undervejs..
Kan serveres med stegte eller bagte kartofler, brød og en god salat til.
mandag den 5. september 2011
Tomat frikadeller/ kefthedes
Tomat frikadeller eller ''tomata-kefthedes'' på græsk.
Denne sommer har virkelig kørt på rutinerne mht madlavning, men med nyt arbejde har der ikke været så meget overskud til at prøve nye ting af. Men lidt nyt indimellem.
Denne opskrift har jeg prøvet mig frem til..
Til 6 frikadeller skal du bruge:
3 mellemstore tomater, uden skin og kerner.
et rødløg, revet
mynte blade, finthakket
1 håndfuld hvid frisk-ost (jeg brugte typen misitra)
2 spsk mel (evt mere for at få dejen til at hænge ordentlig sammen)
salt
peber
olie til stegning
Tomaterne hældes over med kogenede vand og skindet tages af.
Derefter skæres en skive af toppen, der hvor stilken var, og tag kernerne ud.
(de kan bruges til tomatsovs, så dem skal du ikke smide ud!)
Hakkes fint og blandes med resten. Det skal være en sammenhængende dej.
Stil blandingen koldt, gerne 1 time!
Varm olien op og put en spsk i den varme olie. Jeg brugte en slip let pande, da mit første forsøg med en ikke afkølet dejmasse og alm pande blev mest til smulder...
Severes som en lille forret sammen med andre småretter, eller alene med en god salat og brød -kartofler til.
Denne sommer har virkelig kørt på rutinerne mht madlavning, men med nyt arbejde har der ikke været så meget overskud til at prøve nye ting af. Men lidt nyt indimellem.
Denne opskrift har jeg prøvet mig frem til..
Til 6 frikadeller skal du bruge:
3 mellemstore tomater, uden skin og kerner.
et rødløg, revet
mynte blade, finthakket
1 håndfuld hvid frisk-ost (jeg brugte typen misitra)
2 spsk mel (evt mere for at få dejen til at hænge ordentlig sammen)
salt
peber
olie til stegning
Tomaterne hældes over med kogenede vand og skindet tages af.
Derefter skæres en skive af toppen, der hvor stilken var, og tag kernerne ud.
(de kan bruges til tomatsovs, så dem skal du ikke smide ud!)
Hakkes fint og blandes med resten. Det skal være en sammenhængende dej.
Stil blandingen koldt, gerne 1 time!
Varm olien op og put en spsk i den varme olie. Jeg brugte en slip let pande, da mit første forsøg med en ikke afkølet dejmasse og alm pande blev mest til smulder...
Severes som en lille forret sammen med andre småretter, eller alene med en god salat og brød -kartofler til.
Abonner på:
Opslag (Atom)