mandag den 23. april 2012

Tsoureki- Påskebrød

Påskesøndag, hvor man igen må spise æg, mælk-(og kød) efter 7 ugers faste, bliver dette brød lavet.

Til 2 brød skal man bruge;

100ml håndvarmt vand
50gr gær (opskriften siger 100gr, men det behøver man ikke)
1 kg mel
5 æg
250 gr smeltet smør
en knivspids salt
100 ml varm mælk
2 kopper sukker
1 theske solsikkeolie
1 spsk mastika, knust i en morter
1 spsk mahlepi, knust i en morter
revet skal af en citron

æg til pensling
Mandelflager til pynt

Put gæren idet lune vand sammen med lidt mel og lad det stå til det begynder at boble.

Bland herefter mastika, mahlepi, citronskal og solsikkeolie i.
Så mælk, æg, mel, smør og sukker- lidt ad gangen.
Æltes godt. Stil til hævning indtil ca dobbelt størrelse.

Form brødene og lad dem efterhæve ca ½ time.

Pensel med æg og drys med mandelflager.

Bages i en 160 gr forvarmet ovn til de er gyldne ca ½ time.
Du kan stikke en strikkepind ind i brødenene for at se om de er gennembagte. Hvis der ikke hænger dej på strikkepinden, når du tager den ud, er de nok. Ellers bag 5 min mere og gentag strikkepinds testen.

Dejen er ikke meget fast, men den hænger ikke ved fingerene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar