onsdag den 25. april 2012

Ovnstegt kylling med kartofler og grønne ærter


Vi får ikke så ofte kylling hos os, da min mand nægter at spise hurtig opvokset kyllinger fra supermarkederne.
Vi har heldigvis selv høns, så 3-4 gange om året får jeg lavet mad med kyllingekød. Det vil sige, at når jeg så engang imellem får kyllingekød fra supermarkedet, er det tydeligt, at der ikke er noget smag i den slags kød. Men hvis man bruger hønsekødsboullion som fond, til div kyllingekøds retter, kan det godt komme til at smage af noget. Nok om det.

til ca 4 personer
1 kylling, evt hønsekødsfond
8 mellem store kartofler
300gr frosne ærter
salt peber
olivenolie
saften af ca 2 citroner.

Del kyllingen i portionsstørrelser. Del kartoflerne i halve.
I et ildfast fad lægges de frosne ærter samlet herefter kyllingestykkerne og tilslut de halve kartofler. Kryder med salt og peber. Hæld lidt olivenolie, hønsekødsfond og citronssaft på blandingen. Steges i en 200gr varm ovn i 1½ time. Efter ca 45 min vendes kyllingestykkerne så skindet kommer opad. Spæd til med hønsekødsfond ind imellem. Kød, ærter og kartofler skal ikke svømme i fond,olie og citronsaft på noget tidspunkt, men der skal være nok til at det ikke brænder på.
Server med en god salat til og brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar