tirsdag den 8. marts 2011

Taramosalat


Taramosalat lavet med brød

200gr tarama
1/2 kg hvidt brød
1 fed hvidløg eller 1 frisk hvidløg
saften af 2-3 citroner
1-2 dl olivenolie


Brødet ligges i koldt vand i ½ time. Tages op, afskorpes og vrides så godt som muligt, fri for vand. 

Hvidløget presses ned i skålen sammen med brødet. Hvis du bruger frisk hvidløg skæres det i så små stykker som muligt.
Tarama'en puttes i skålen og bland godt sammen med en håndmikser.


Herefter hældes under omrøring skiftevis lidt olie i lidt citronsaft i.
Mængden af olie og citronsaft er efter smag.

Stilles koldt i evt. køleskab, indtil brug. Kan holde sig ca. 3-4 dage.
Hvis tarama, saltet rogn fra forskellige fisk som karpe og gråmullet, ikke kan købes i Danmark, kan det erstattes med anden saltet rogn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar