Serveres rygende varm |
Du skal bruge;
20 store rejer, upillede
dild
olivenolie
1 lille glas vin (gerne hvidvin)
2 dl ris til pilaf (risotto)
salt
Jeg har brugt frosne ferske rejer |
Giv rejerne, sammen med et par kviste dild, et opkog til de skifter farve. Hæld dem i en si, gem kogevandet.
Pil rejerne.
Hvis rejerne er store, er det en god ide at fjerne tarmen. Ellers kan der være små sandkorn man skal tygge på.. |
Hæld vandet gennem en sigte for små skaldele |
Ha' derefter lidt olivenolie i en gryde og steg risene 2 min ca, derefter vinen og når det har kogt lidt, hæld et glas rejefond på. Der skal røres hele tiden.
Når risene har suget vandet, hældes endnu et glas rejefond på.
Tilsæt salt.
Dette fortsætter indtil risene er nok. Dette tager ca 20-25 minutter.
Risene koges under stærk varme |
Pynt med lidt frisk dild.
Her grøn salat af iceberg, ruccola, peberfrugt, agurk, avocado, blomkål og dild. Olie -eddike dressing |
Man kan serverer en grøn salat til!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar