onsdag den 23. marts 2011

Reje pilaf (risotto med rejer)

Serveres rygende varm
2 portioner
Du skal bruge;

20 store rejer, upillede
dild
olivenolie
1 lille glas vin (gerne hvidvin)
2 dl ris til pilaf (risotto)
salt
Jeg har brugt frosne ferske rejer

Giv rejerne, sammen med et par kviste dild, et opkog til de skifter farve. Hæld dem i en si, gem kogevandet.

Pil rejerne.

Hvis rejerne er store, er det en god ide at fjerne tarmen. Ellers kan der være små sandkorn man skal tygge på..
Rejehovederne ligger du igen ned i kogevandet og kog så du får en smagfuld fond. Du skal bruge 1-1,5 ltr rejefond.

Hæld vandet gennem en sigte for små skaldele

Ha' derefter lidt olivenolie i en gryde og steg risene 2 min ca, derefter vinen og når det har kogt lidt, hæld et glas rejefond på. Der skal røres hele tiden.


Når risene har suget vandet, hældes endnu et glas rejefond på.
Tilsæt salt.
Dette fortsætter indtil risene er nok. Dette tager ca 20-25 minutter.

Risene koges under stærk varme
Når risene er nok tilsættes de pillede rejer og rør lidt rundt.
Pynt med lidt frisk dild.

Her grøn salat af iceberg, ruccola, peberfrugt, agurk, avocado, blomkål og dild. Olie -eddike dressing

Man kan serverer en grøn salat til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar