torsdag den 26. januar 2012

Kartoffler stegt i ovn med sennep.


En kartoffelret min mands niece laver så godt! Man kan servere dem til alt kød efter min mening!
Hvis man ikke har lyst til kød, kan de spises med en god salat til.
Du skal bruge:
2-2½ kartoffel pr person, afh af appetit og størrelse.

1 glas olivenolie, ca 250 ml
1 glas vand eller hvidvin, hvis du vil have ekstra god smag (250ml)
2 spsk sennep
1 the-ske peber
1½the-ske salt
1½ the-ske tørret oregano.

Skræl kartofflerne og skær dem i både.
Hæld olivenolie over.
I glasset med vand el.hvidvin blandes sennep, salt, peber og oregano. Hvis du har en lille elpisker, som på billedet- brug den, ellers kan det rystes sammen i en meljævner.

Steges i 1½-2 timer til kartofflerne er møre ved 200 grader.
Idag blev der, sammen med kartofflerne serveret, langtidstegt lam, No knead bread og salat.
Her en salat med fintsnittet blomkål, tyndt skåret rødløg, avocado og små tomater.
Dressing kan være en alm olie- eddike dressing eller yougurt med lidt sennep og fintklippet dild henover.

2 kommentarer:

  1. Uhmm, de kartofler må jeg prøve, de lyder lækre. Skøn blog du har her :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe
    Tak skal du have!
    Venlig hilsen Lisbeth

    SvarSlet