Så er det nu vinbladene er friske og kan plukkes og fryses til forhåbentlig mange dolmades.
Jeg fik desværre ikke taget kameraret med denne gang på plukketur,- men jeg skal nok afsted igen.
Jeg plejer at stakke vinbladene med 25-30 stk i hver stak.
Før frysning skal de dog blancheres.
Kog en gryde vand op og hæld lidt olie i vandet. Det giver nogle fine blanke blade.
Put en stak vinblade i vandet mens det fortsat koger- vend stakken, når du kan ane at de nederste har skiftet farve. Tag dem op af vandet og køl af. Det tager ca 10 sek på hver side.
Fortsæt med alle de stakke du har fået samlet.
Når de skal fryses skal de rulles sammen. Læg rullerne side om side i en frysepose, så kan du når du vil lave dolmades tage så mange ruller op som du vil bruge.
Man kan aldrig få nok af disse
SvarSletHvordan bedømmer man om bladene er gode til dolmades? Altså hvordan ser man om de er gode friske?
SvarSletFor at man skal kunne tygge sig igennem, må de ikke være meget mørkegrønne.
SletMen de skal jo have en vis størrelse, så de helt friske små nyudsprungne duer heller ikke.
Jeg har købt nogle friske blade fra Tyrkiet og skal transportere dem til dk- kan jeg komme dem i en flaske (som i libanon) eller bare fryse dem friske og derefter balancere dem når jeg skal bruge dem
SvarSletJeg har aldrig frosset friske vinblade.
SletLibanon metoden kender jeg ikke.