Især på denne årstid hvor bønnerne er rigtig friske.
Man kan selvfølgelig altid bruge frosne bønner, det forringer ikke smagen væsentligt.
Til 4 portioner skal du bruge.
½ kg grønne bønner
2 auberginer
2 store kartofler
3-4 tomater
1 rødløg
olivenolie
1 grøntsags terning
salt og peber.
Min bønneskræller- tager ribben på begge sider på een gang! |
Start med at ribbe bønnerne og skær dem i ca 5 cm lange stykker. Skyl dem.
Hak løget fint
Auberginerne skæres i terninger
Kartoflerne skrælles og deles i halve.
Tomaterne rives på rivejern.
I en gryde hældes olivenolie og det finthakket løg. Når løget er klaret, kommes bønner og auberginer i, steges i ca 5 min.
Her efter de revet tomater, kartofler, peber og dæk med vand. Grønsags terningen lægges i.
Kog grøntsagerne til alt er mørt. I en trykkoger ca 15 min. i en almindelig gryde ca 45 min. Smag til med salt.
Serveres gerne sammen med en god hvid friskost eller feta osteskiver, brød og saltet sardeller.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar