Til almindelig ''søndags'' mad har jeg dog kun anvendt en slags kød, denne gang fårekød.
Denne ret er meget enkel og velsmagende.
Til 4 personer;
Man vasker altid køddet her på Kreta, for benstumper, hår og andet.. |
ca 1½ kg fårekød med ben
1 rødløg
olivenolie
citron
salt og peber
ris til pilaf (risottoris)
Jeg har en trykkoger!
Den nedsætter kogetiden meget, når det gælder fåre-hønse og oksekød der skal være mørt.
Hvis man ikke har en sådan, må man selvfølgelig koge i almindelig gryde. Kogetiden kan være op til 4 timer, men tjek om køddet er mørt, og sørgfor at der hele tiden er vand nok, så det dækker køddet.
Med en trykkoger tager det ca. 45 min til 1 time at få kødet mørt.
Put køddet i gryden sammen med et rødløg der er skåret i toppen, lidt olivenolie, salt og vand så det dækker.
Kog til mørt.
Køddet tages fra og kødboullionen sies. (smag om det er salt nok, ellers tilsæt ekstra)
I en gryde hældes lidt olivenolie i, det varmes op og risene steges i det ganske kort.
Spæd derefter boullionvand i gryden, lidt ad gangen så risene kan suge væsken herfra. Bliv ved indtil risene er møre.
Tilslut puttes saften af ca 1-2 citron i pilafien og en lille smule olivenolie eller smør. (Jeg bruger fedtet fra stakka- der er baseret på fåre og gedemælk)
Det kogte fårekød |
Server risene sammen med det kogte kød på en sidetallerken og en salat til.
Her en salat lavet af; skrællet agurker, tomat, forårsløg, dild og grønne salat blade. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar