mandag den 4. april 2011

Citron saftevand

Dejligt med overskud af citroner. Citronerne er usprøjtede og ubehandlede, og derfor holder de ikke alt for længe på køl. Så i dag måtte der gang i  koncentreret citronsaft til saftevand. Det er en herlig drik i sommervarmen.

Jeg brugte til ca 1½ ltr koncentrat;
10 store citroner
700 g sukker.

Min seneste investering- en citrusskræller. Med den får man kun skallen med og undgår det bitre hvide der sidder under skallen.
Riv skallen af 4-5 citroner og giv derefter alle citronerne et opkog i vand ca 1 minut.
Gem 500 ml af kogevandet

I kogevandet kommes den revet citronskal i, sammen med sukkeret. Kog ved lav varme indtil sukkeret er opløst.

Pres citronerne. Ca 600 ml saft.
Når sukkeret er opløst kommes citronsaften i og dette koges op.
Si denne blanding og hæld saften på steriliseret flasker.

Når den skal drikkes kan saften fortyndes i forholdet ca 1-3, alt efter hvor stærkt man vil have drikken.
Stil på køl, holdbar ca 4 mdr.

2 kommentarer:

  1. Er citronerne hele når de koges med? :)

    SvarSlet
  2. Hej Annemette.
    Ja, de er hele når de koges det ene minut. Det er de samme citroner du presser saften ud af senere.
    Dejlig saft!
    Kærligst Lisbeth

    SvarSlet