Jeg brugte til ca 1½ ltr koncentrat;
10 store citroner
700 g sukker.
Min seneste investering- en citrusskræller. Med den får man kun skallen med og undgår det bitre hvide der sidder under skallen. |
Gem 500 ml af kogevandet
I kogevandet kommes den revet citronskal i, sammen med sukkeret. Kog ved lav varme indtil sukkeret er opløst.
Pres citronerne. Ca 600 ml saft.
Når sukkeret er opløst kommes citronsaften i og dette koges op.
Si denne blanding og hæld saften på steriliseret flasker.
Når den skal drikkes kan saften fortyndes i forholdet ca 1-3, alt efter hvor stærkt man vil have drikken.
Stil på køl, holdbar ca 4 mdr.
Er citronerne hele når de koges med? :)
SvarSletHej Annemette.
SvarSletJa, de er hele når de koges det ene minut. Det er de samme citroner du presser saften ud af senere.
Dejlig saft!
Kærligst Lisbeth