mandag den 11. april 2011

Klipfisk med spinat

Det er jo med at udnytte årstidernes friske grøntsager og lige nu er spinat godt.


4 portioner
Du skal bruge;

1 klipfisk- 1,5 kg
2 porre
1 bundt fennikeltop
spinat, beregn ca 400 g urenset frisk spinat pr person.
3 tomater
1 spsk tomatkoncentrat
olivenolie

Klipfisken skylles for salt og ligges i vand. Vandet skiftes mindst 3 gange om dagen, de næste 2 døgn.
Selvom det meste af saltet bliver skyllet ud over de 2 dage denne proces foregår, putter jeg sjældent salt i mad med klipfisk

Spinaten vaskes helt fri for jord og skæres i store stykker.

Porrerne skylles og skæres fint.
Fennikeltoppen skylles og hakkes fint.

I en stor gryde kommes olivenolie og steg fennikeltop og porre til bløde.
Herefter kommes spinaten i.Steg i ca 15 min, rør i det undervejs så det ikke brænder på.

Riv tomaterne og bland med koncentrat. Hæld over spinaten og rør i gryden.

Fiskestykkerne ligges øverst og koges ca 15 min. Ryst gryden frem og tilbage indimellem, så det ikke brænder på.

Som altid serveres brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar