fredag den 18. marts 2011

Blæksprut i olie/eddike marinade (8 armet-blæksprut)

Denne ret kan, efter min mening, kun spises som en lille forret, meze, dvs. sammen med andre små fiskeretter. Meze er en stor madtradition her, ofte består hele måltidet af bare småretter. Dertil nydes gerne ouzo...

Du skal bruge;
1 blæksprut 1-1½ kg
olivenolie
oregano
eddike
Rens blæksprutten, tag tænder og maveindhold ud (det der sidder i hovedet)
Koges hel i rigelig vand i ca 45 min, eller til mør.
Afkøles lidt og skæres i ca 5 cm store stykker.

Blækspruttestykkerne lægges i en skål.
Lav en dressing af 3 dele olivenolie til en del eddike og 1spsk tørret oregano, hæld over blæksprutten.
Kan med fordel stå i marinaden 1-1½ time før servering, så smagen kan trække ind.

Brød serveres til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar