Denne ret indgår så ofte som muligt i vores kost, i de 50 dage før påske, hvor vi ikke spiser kød.
4 port
Du skal bruge;
1 rødløg finthakket
1 bundt dild, finthakket
200 g ærter, frosne
4 mellemstore gulerødder, skåret i skiver
4 mellemstore kartofler.
450 g artiskok hjerter. Jeg har brugt frosne- men friske er selvfølgelig altid bedre.
olivenolie
1½ tsk salt
½ tsk peber
saften af 1 citron- (citronerne på Kreta er ikke så syrlige- så brug saften med forsigtighed, hvis du har citroner et andet sted fra)
1 spsk mel
( som regl putter jeg også en bønnetype i 'kukia', men jeg havde ikke lige fået købt dem..)
I en gryde kommes lidt olivenolie i, derefter løget og dilden, der steges i ca 2 min
Herefter ærterne, steg i ca 5 min
Så gulerødder i 3 min og derefter kartofler og artiskokhjerterne.
Dæk med vand og tilsæt salt og peber.
For ikke at ødelægge artiskokhjerterne, skal man ryste gryden ind imellem, i stedet for at røre med en grydeske.
Kog til grøntsager er møre ca ½ time.
Smag om salt og peber mgd passer dig. Tilsæt efter behov.
I citronsaften udrøres melet og sovsen jævnes med dette. Kog til sovsen tykner.
Server med brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar