onsdag den 2. marts 2011

Linsesuppe

I vintermånederne får vi mindst een gang om ugen, en ret lavet af tørret bønner, kikærter eller linser. Denne ret lavet af grønne linser er rigtig god og meget smagfuld.
Brug linser i den mindste størrelse. Det formindsker kogetiden en del.


200 gr grønne linser
1 rødløg revet
3 store tomater revet på almindelig rivejern
1 spsk tomatkoncentrat
grønsagsboullion
1 laurbærblad
2 dl olivenolie

Giv linserne et opkog ca 5 minutter. Skift vand.
I det nye kogende vand puttes linserne, løg, laurbærbladet og grønsagsboulionnen.
Kog til linserne er møre- hvis det er de små ca ½time.Tag en op og bid i den- den skal være blød.

Når linserne er møre kommes tomat og tomatkoncentrat i, kog til sovsen er tyknet lidt.
Til slut olivenolien, kog 3-5 min.

Til denne ret kan serveres
fetaost
rå rødløg i kvarte
oliven
kinaradisse
brød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar