Frisk og nybagt brød |
Denne gang er variationen af Jim Lahey no knead bread; flutes.
Jeg har puttet lidt solsikkekerner og havregryn i dejen, for variationenes skyld.
Du skal bruge
400 g hvedemel
150 g havregryn
en håndfuld solsikkekerner
1½ tsk salt
1/4 tsk tørgær
3/4 tsk sukker
400 ml vand
olivenolie til pensling
havsalt
Rør alle de tørre ting sammen og tilsæt derefter vandet. Rør godt og stil dejen tildækket i 12-18 timer
Efter 14 timer ser dejen sådan ud |
På et mel drysset stykke bagepapir foldes brødet 8-12 gange fra de 4 sider.
Vend brødet om og lad det efterhæve 2 timer, med en stor skål over.
Når de 2 timer er gået, tændes ovnen på 250 gr.
Dejen deles i 4 dele og trækkes ud så lang som bagepladen tillader.
Det var ikke særligt let, da dejen er klistret..så jeg holdt fast i den ene ende og lod dejen selv trække sig så lang, så den passede til bagepladen.
Flutene ligges på bagepladen med bagepapir, smøres med olivenolie og drysses med havsalt.
Bag flutene i 15-17 min.
Hvis de senere bliver bløde i skorpen, kan de varmes i ovnen og den sprøde skorpe kommer igen.
Flutene blev lækre nok- men skorpen knap så sprød, som når det er bagt i lukket form.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar