100 g sortøjet bønner lagt i blød i vand natten over (8-10 timer)
1 rødløg, fint hakket
1 bundt fenikkeltop, fint hakket
1 gøntsagsboullionterning
olivenolie
1 spsk tomatkoncentrat
Bønnerne koges møre i vand, ca 45 min, men start med at se om de er møre efter ½ tmes tid. (bid i en)
Hældes i en si, kogevandet smides væk.
sortøjet bønner efter de har ligget i blød i 10 timer. |
I gryden hældes lidt olivenolie i og rødløget steges ca 2 min.
Derefter fenikkeltop og tilslut de kogte bønner. Efter 5 min fyldes vand på, indtil bønnerne er dækket og boullionterningen kommes ned i vandet.
Når denne er opløst kommes tomatkoncentrat i og det hele koger til sovsen er tyknet, ca 15-20 min.
Brød og saltet sardiner serveres til.
Man kan også servere radise, feta eller oliven i små skåle til denne ret.
Salten vaskes af og sardinerne overhældes med olivenolie og eddike ( i 3-1 forhold) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar