tirsdag den 22. marts 2011

Hvidløgssovs

Dette er en kold sovs. Den er fantastisk til kogte rødbeder og stegte klipfisk. Kan også bare spises sammen med rødbeder..

Du skal bruge
Gammelt tørt brød ca 300 g
5 eller flere fed hvidløg, afhængig af hvor stærk hvidløgs smag du kan lide.
Olivenolie 1 dl
Citronsaft af en 1 citron
Salt

Brødet ligges i vand ca ½ time. Af skorpes og vrides for vand.

Brødet før det er vredet for vand
Put det i en skål sammen med de pressede hvidløgsfed og lidt salt. Rør sammen med en el-pisker.

Herefter hældes lidt olie i og pisk godt med el piskeren, derefter lidt citronsaft. I starten er det vigtigt at det er lidt ad gangen, da det ellers bliver meget flydende.Skift mellem olie og citronsaft.
Du kan piske så meget olie og citronsaft i som du syntes bliver en passende konsistens.
Kan serveres i en lidt pænere skål end her vist..men det kan man jo så glemme, at tage et billede af!

1 kommentar:

  1. Vad bra Lisbeth,Philip och jag älskar rödbetor och vitlök.Nu kan jag göra din goda sås till.Jag gillar din blogg!

    SvarSlet