Til dolmades skal du bruge
ca 20 blade pr person, blancheret da man ellers ikke kan rulle dem sammen. Denne portion er nok til 60 blade.
1 bundt frisk mynte
1 bundt storbladet persille
1 bundt fennikel top
½ bundt dild
1 rødløg
1 grøntsagsboullionterning
1 dl ris til fyldte grøntsager (blue rose)
olivenolie
Hak alle de friske krydderier og løget fint
Steg i lidt olivenolie;
Først rødløg ca 2 min, fenikkeltop 2 min, mynteblade og dild, hæld lidt vand og grøntsagsterningen på og kog i 10 min.
bland hakket persille og ris godt sammen og derefter sammen med løg-fenikkel-mynte-og dildblandingen
På hvert blad ligges ca 1 tsk fuld af fyldet og rul sammen.
Læg dem tæt i en gryde.
Læg en tallerken på de fyldte blade, hæld vand på så det dækker og ½ dl olivenolie.
Olivenolien skal ned i kogevandet..selvfølgelig |
Serveres med græsk yougurt og brød til.
Retten kan bruges som lille forret- meze- sammen med andre gode småretter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar