Kakaveria eller fiskesuppe med kartofler, løg, olivenolie og citron.
4 portioner
Til suppen skal du bruge;
2 kg fisk velegnet til suppe, renset for indvolde men med hoved
800 gr kartofler skåret i ottendedele
1 rødløg revet på almindelig rivejern
salt
300 ml olivenolie
saften af 1 citron.
Læg først kartoflerne i bunden af gryden, løg og dernæst fiskene og dæk til med vand. 1 ss salt og sæt i kog.
Når det koger kommes olivenolien i.
Fiskene er møre når kødet løsner sig let fra benene.
Tag fisk op. Hvis kartoflerne ikke er møre koges de videre i vandet herefter.
Til slut hældes citronsaft i.
Mængden af citronsaft må du smage til. De kretanske citroner er knapt så syrlige som citroner andre steder fra, derfor bruger vi forholdsvis mere.
Suppen serveres med kartoflerne i tallerkenen og fisken på en sidetallerken.
Spis gerne brød til.
4 portioner
Til suppen skal du bruge;
2 kg fisk velegnet til suppe, renset for indvolde men med hoved
800 gr kartofler skåret i ottendedele
1 rødløg revet på almindelig rivejern
salt
300 ml olivenolie
saften af 1 citron.
Læg først kartoflerne i bunden af gryden, løg og dernæst fiskene og dæk til med vand. 1 ss salt og sæt i kog.
Når det koger kommes olivenolien i.
Fiskene er møre når kødet løsner sig let fra benene.
Tag fisk op. Hvis kartoflerne ikke er møre koges de videre i vandet herefter.
Til slut hældes citronsaft i.
Mængden af citronsaft må du smage til. De kretanske citroner er knapt så syrlige som citroner andre steder fra, derfor bruger vi forholdsvis mere.
Suppen serveres med kartoflerne i tallerkenen og fisken på en sidetallerken.
Spis gerne brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar