lørdag den 21. maj 2011

Pastisio

Endnu en traditionel ret, men ikke kun fra Kreta, vist mere fra hele Grækenland.
Børn elsker denne ret, som med alle pasta retter!

Til 4 portioner bruger jeg:

1 pakke makaroniaer, de mindste hvis du kan få dem i forskellige størrelser.

kødsovs
400 g hakket ½svin+½kalve kød
1spsk tomat koncentrat
olivenolie
salt peber

ostesovs
1 dl olivenolie
2½ spsk mel
8dl mælk
4 æg
150 g revet ost der kan smelte
(salt, hvis osten er usaltet)

Kog makaronierne som anvist på pakken.

Svits det hakkede kød i olien, fyld vand på så det dækker, rør tomatkoncentrat  i og kryder med salt og peber. Kog til vandet er kog ind.

Til oste sovsen skal du starte med at varme olien op og ha' derefter melet i. Hæld lidt mælk i, lad sovsen tykne og fortsæt med mælk lidt ad gangen, hvor sovsen tykner hver gang, før næste omgang mælk.
Osten puttes i lad det smelte og tag derefter gryden af varmen og lad sovsen køle lidt, før du pisker æggene i.
Smag til med salt.

Først lægges de kogte makaroniaer i bunden af et ildfast fad, så et lille drys revet ost og derefter kød sovsen og til slut oste sovsen. Bages ved 200gr i ca 45 min.
Det er altid godt med en salat til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar