torsdag den 6. oktober 2011

Stifado

Stifado som svigemor lavede det..Man kan vælge en anden kød type efter smag. Helt klassisk er retten lavet med harekød, men det er ret svært at få her.

Du skal bruge
4 personer:

1Kanin (ca 1 kg- med hoved)
½ kg små løg+ 1 mellemstort løg
1 helt hvidløg
1 stang kanel
3 hele nelliker (eftersmag- men de giver ret meget smag, så jeg syntes ikke de skal overdrives)
2 laurbærblade
salt-peber
1 glas vin
olivenolie
4-5 store glas vand
1 spsk tomat koncentrat udrørt i et stort glas vand

Start med at rense løg og hvidløg- også selvom de først skal i retten til sidst, men det tager sin tid.
Kaninen renses og skæres i portions størrelser.

Put olivenolien i en gryde sammen med kaninstykkerne og et mellemstort løg der er skåret i toppen.
Tænd på høj varme og brun kødet.

Herefter krydres kødet med kanelstangen, laurbærbladet, nellikkerne, salt og peber. Vinen hældes ved- dæmp varmen og  kog ca 15 min.
Hæld herefter 1-2 glas vand ved og kog med låg.
Du skal hele tiden holde øje med at der er vand i gryden, men kødet bliver bedst hvis ikke du hælder al vandet i fra starten- og tager 1 glas ad gangen.
Skal koge ca 45 min eller til kødet er mørt.

Herefter hældes tomat koncentrat med vand i gryden og de rensede løg- og hvidløg.
Kog løgene til de er møre, alt efter størrelse- ca 20 min.

Stifado serveres gerne med stegte kartofler, stegte grønne pebre, en salat og brød til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar