mandag den 10. oktober 2011

Fyldte hakkebøffer.

Det er meget muligt at dette ikke er en specielt kretensisk ret,- men jeg fik det serveret første gang her på øen, så for mig er det.

Du kan vælge det fyld du syntes bedst om- i dag har jeg lavet retten meget græsk, med olivenpasta og fetaost inden i bøfferne.

Du skal bruge:
200g hakket kalvekød pr person.
ca 10g fetaost pr bøf, smuldret eller skåret meget tyndt.
1½ tsk fuld olivenpasta pr bøf.
salt-peber

Brug lidt tid på at ælte det hakkede kød, enten med hånden eller en røremaskine.
Det bliver knapt så hårdt ved tilberedningen efterfølgende.

Del kødet i 2 lige store portioner (100g i hver) og form to meget flade bøffer.
På den ene bøf lægges fyldet og den anden bøf kommes ovenpå- luk godt sammen. Kryder med salt og peber.

Du kan vælge at grille dem, stege dem i olie eller stege dem i ovnen på bagepapir.
Bøffer til enhver smag! En bordgrill er smart nå der bare skal laves mad til få personer.

Hvis du alligevel tænder for ovnen kan de severes med ovnstegte kartofler.
Ellers bare en god salat og brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar